İhale Dosyasının Şekil Bakımından Uygunluğu

Birçok firma bu konuda ihalelerde sıkıntı yaşamaktadır. En son katıldığım bir ihalede dünyaca ünlü büyük bir yurtdışı menşeili firma uygun zarflama yapmadığından ihale dışı bırakıldı. Dosyası hiç alınmadı ve kendisine iade edildi.

KİK'de bildiğimiz gibi şekilcilik çok çok önemli ve zorunluluk haline gelmiş durumda. İhale dosyamızda hazırladığımız tüm evrakları uygun kurallara göre zarflamalıyız ve kuruma o şekilde sunmalıyız.

Sırası ile;



  1. Hazırladığımız tüm evraklar tek bir zarfın (zarftan kastımız tek bir paket, klasör paket kağıtları ile de sarılabilir) içine koyulmalıdır. Kesinlikle 2 zarf, zarfın dışında bir evrak olmamalıdır.
  2. Zarfın üzerine ihaleyi açan kurumun adı, adresi, ihalenin adı, ihalenin tarihi ve saati ile İhalenin Kayıt Numarası İdari Şartnamede yer aldığı gibi eksiksiz yazılmalıdır. Ayrıca Şirket Ünvanınız ve Adresinizde eksiksiz olacak şekilde yazılmalıdır.
  3. Zarfın yapıştırılan tüm kısımları kaşe (mühür) yapılmalıdır ve yetkili tarafından kesinlikle imzalanmalıdır.



Yukarıdaki koşulları sağlamayan tüm ihale zarfları kontrolden sonra ihale komisyonu tarafından hiç açılmaz firmaya iade edilir.

Bu konu kanun maddeleri ile kesin bir şekilde yazılmıştır. Yukarıdaki 3 maddeyi düzgün yapan firmalar bu konuda kesinlikle sıkıntı yaşamaz.

Bol Satışlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder